Onze stichting

OBS Breskens de Zeemeeuw behoort tot de Stichting Escaldascholen. Stichting Escaldascholen bestaat uit 5, relatief kleine, openbare basisscholen in West-Zeeuws-Vlaanderen; OBS de Zeemeeuw in Breskens, OBS de Berenburcht in Oostburg, BS de Nieuwe van Dale in Sluis, OBS de Schuttershoek in IJzendijke en de Kustschool in Cadzand.

Verschillende schoolbesturen in West-Zeeuws-Vlaanderen hebben besloten te fuseren. Stichting Escaldascholen heeft besloten dat er voor de kwaliteit van het onderwijs aan onze kinderen en het personeel op dit moment geen meerwaarde is. Stichting Escaldascholen heeft daarom besloten niet mee te doen met deze fusie.

Dat betekent niet dat Stichting Escaldascholen stil blijft staan, integendeel! Stichting Escaldascholen zit midden in een transitie. Een transitie naar eigenstandigheid, met als doel een stichting met goed functionerende, eigenstandige schoolteams.

Binnen de scholengemeenschap zijn er coördinatoren en specialisten aangesteld. Leerkrachten met een specialisme in een vakgebied of een onderwijstak. Deze coördinatoren en specialisten worden ingezet op alle scholen binnen Escalda. Op deze manier wordt samenwerking binnen de verschillende scholen gestimuleerd en worden elkaars kwaliteiten, talenten, kennis en deskundigheid ingezet en benut. Dit met als doel te zorgen voor een passend aanbod en het verder verbeteren van de kwaliteit.